Op de themapleinen worden door exposanten allerlei eyecatchers & demo's geplaatst.

OEM

Machinebouwers uit de Agri en Food sector kunnen niet zonder High Tech.
Op de beursvloer kunt u diverse innovatieve bedrijven ontmoeten.
Diverse High Tech machines worden getoond maar ook gaan deze bedrijven graag met u in debat.         

                 

20161213 175150

                

Precisie landbouw

Ontwikkelingen in de ICT maken het voor steeds meer agrariërs mogelijk het om aan Smart farming (slim boeren) te doen. Dit gebeurd zowel in de veeteelt als in de landbouw. 
Enkele voorbeelden zijn inzetten van sensoren of drones als extra ogen, oren en neus om dieren en gewassen (precisielandbouw) beter en gemakkelijker te monitoren en te managen.

  Smart farming5
 

Verticale landbouw

De verticale boerderij is bezig aan een opmars. Groenten en fruit verbouwen zonder dat er daglicht aan te pas komt. Bij deze vorm van landbouw wordt gebruik gemaakt van gestapelde kweeklagen in een fabriekshal, kantoor of winkel. Ontwikkelingen rondom led verlichting horen hier vanzelfsprekend bij. Wat zijn de ervaringen tot nu toe?

  Growwise7
    

Drones

Drones worden als maar slimmer, betrouwbaarder en vooral gemakkelijker op afstand te besturen. De professionele drones worden sinds enkele jaren in Nederland beproefd voor landbouwtoepassingen en zijn uitgevoerd met hightech camera's. Zo kunnen zij te allen tijde een plaatsspecifiek beeld geven van de gewasontwikkeling op een perceel. Met een camera kan een drone al zeer nauwkeurige beelden leveren van biomassaverdeling en chlorofylinhoud. Zeer geavanceerde sensoren kunnen zelfs rechtstreeks de stikstof- en watergehaltes van een gewas in kaart brengen.
Tijdens het groeiseizoen kan de teler op elk moment over waardevolle teeltinformatie beschikken. Vooral wanneer de 'luchtinformatie' wordt gekoppeld aan gewasdata die zijn verzameld met sensoren op de trekker, veldspuit of op de kunstmeststrooier, krijgt de teler een accuraat beeld van de gewastoestand. Hierdoor kan de bemesting, gewasbescherming of beregening nog efficiënter worden afgestemd op de behoefte van het gewas.
Op het Drone Paviljoen tonen we graag de laatste innovaties.

  innovatie in landbouw6
 

Big Data & IoT

Denk hierbij aan items als: generen van data (sensoriek), analyseren, opslag, handelingsperspectief, dashboards, BI etc.