Technologische innovaties bepalen de toekomst van Agri&Food

AgriFoodTech verbindt professionals vanuit de gehele voedselketen om zich te laten inspireren en informeren over de laatste technologische innovaties. En dat is nodig, want de topsector Agri, Food & Tuinbouw en haar toeleveranciers staan voor enorme uitdagingen.

Door het stijgende bevolkingsaantal in 2050 naar 9 miljard, is er in de komende 40 jaar wereldwijd evenveel voedsel nodig als het totaal dat er de afgelopen 8.000 jaar geproduceerd is. Het gevolg: klimaatverandering, schaarste van grondstoffen en land en een tekort aan voedsel. Bovendien worden consumenten veeleisender; er moet voldoende variatie en keuze zijn, maar dit moet ook gezond en veilig zijn. Kortom: de voedselketen verandert sterk en daarom moet de sector efficiënter, effectiever, duurzamer of zelfs anders produceren. Technologische innovaties spelen hierin een enorm belangrijke rol. Maar wat betekent dit voor de processen, producten, diensten, verdienmodellen en regelgeving? Wat is er mogelijk en wat kunt u in de toekomst verwachten? Dat ontdekt u tijdens AgriFoodTech.

Registreer gratis uw bezoek

Agrifoodtech precisielandbouw

Landbouw: tot op de centimeter nauwkeurig monitoren, bewerken en optimaliseren

Gewassen, dieren of de bodem de behandeling geven die ze nodig hebben is vaak een hele uitdaging. Hoe bepaalt u de behoefte en monitort u welke koe een bepaald type voer nodig heeft en welke niet? Hier komen slimme high tech en ICT oplossingen om de hoek kijken. Met behulp van sensoren, camera’s, drones, data-analyse en precisielandbouw wordt het gemakkelijker op individuele, specifieke behoeftes in te spelen en omstandigheden te creëren. AgriFoodTech presenteert slimme innovaties om uw werkzaamheden en behandelingen tot op de centimeter (op afstand) nauwkeurig bepalen en afstemmen. Dit helpt u uw oogst, vee en bodemgezondheid te optimaliseren en eerder problemen signaleren.

Interesssant voor u: 
- Eindsymposium Precisielandbouw 2.0 op 12 december in zaal 4
- Drone Show

(glas)Tuinbouw: high tech innovaties voor zowel op het land als in de kas

Steeds meer is de tuinbouwsector op zoek naar slimme manieren om op een efficiënte en effectieve manier de groei van gewassen continu te kunnen garanderen. Door de stijgende bevolkingsaantallen stijgt niet alleen de vraag naar groenten en fruit, maar ook naar plantaardige alternatieven voor vlees. Bovendien verandert het klimaat met alle gevolgen van dien. Slimme oplossingen op het gebied van CO2 en energie reductie, detectie, inspectie, meten, camera’s, sensoren, ledverlichting, lasers en robotica helpen u aan deze vraag te voldoen. Zowel op de beursvloer, in het congresprogramma als op het themaplein “Innovatieve Tuinbouw” ontdekt u welke mogelijkheden er zijn.

Interesssant voor u: 
- Autonomous Greenhouse Challenge

bezoekers

machinebouw AgriFoodtech

Machinebouw: nieuwe businessmodellen en -kansen dankzij high tech en ICT ontwikkelingen

Vandaag de dag wordt meer dan 98% van alle informatie ter wereld digitaal opgeslagen. Al deze data biedt waardevolle informatie en maakt het voorspellen en vaststellen van trends, toekomstige gebeurtenissen en (gedrags)patronen een stuk gemakkelijker. Ontwikkelingen als big data, internet of things en blockchain in combinatie met de laatste technieken voor sensoriek, vision en aandrijftechnieken bieden enorme kansen voor machinebouwers. Denk aan klantgericht en maatwerk productontwerp, de inzet van nieuwe businessmodellen en predictive maintenance. Tijdens AgriFoodTech vertellen de exposanten en sprekers u graag over deze ontwikkelingen en hoe deze in de praktijk toe te passen. Maar, u ontmoet op AgriFoodTech ook machine ontwikkelaars die hun onderdelen en producten aan u presenteren. 

Voedselverwerkende industrie: innovaties die de consumentvraag centraal zetten

Gezonde, verantwoorde en veilige voeding, gemak, voedselverspilling, transparantie…Een greep uit enkele actuele trends en thema’s binnen de voedselverwerkende industrie. De consument stelt steeds hogere eisen aan voeding, de kwaliteit ervan en toont daarbij ook meer interesse in de verwerking en oorsprong. Hoe komt u als voedselverwerker deze vragen en eisen tegemoet? Welke rol spelen ontwikkelingen op het gebied van automatisering, robotica, hygiëne, inspectie en duurzaamheid? En hoe richt u uw productie- en bedrijfsprocessen op deze ontwikkelingen in? Zowel op de expovloer, in het congresprogramma als op het Demoplein Foodprocessing vindt u antwoord op deze vragen

Agrifoodtech robotica food

Agrifoodtech 3d voedselprinten

Voedingstechnologie: schaarste tegengaan met nieuwe manieren om voedsel te produceren

De Nederlandse levensmiddelenindustrie is een van de meest innovatieve van Europa. Dit geldt niet alleen voor high tech en ICT innovaties, maar ook op het gebied van voedingstechnologie. Denk bijvoorbeeld aan eiwittransitie of 3D-geprint voedsel om toekomstige voedselschaarste tegen te gaan. Met eiwittransitie worden alternatieve voedselbronnen gebruikt in plaats van traditioneel dierlijk vlees. 3D-printen van voedsel biedt ook maatschappelijke voordelen, bijvoorbeeld om gepersonaliseerd voedsel te produceren voor patiënten in ziekenhuizen. Tijdens AgriFoodTech kunt u deze innovaties letterlijk proeven en ervaren.