AgriFoodTech 2019

AgriFoodTech 2019: Hét podium voor high tech & ICT innovaties in de AgriFood-sector

De succesvolle vakbeurs van AgriFoodTech krijgt op 11 en 12 december 2019 haar vierde editie in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Technologische innovaties bepalen de toekomst van Agri&Food. AgriFoodTech 2019 vormt het juiste podium om deze innovaties te tonen. Het evenement brengt technologische innovatie, expertise-ontwikkeling en samenwerking tot stand. Samen werken we eraan om onze koppositie in de wereld te behouden!

Fabrikanten, toeleveranciers, ontwikkelaars, ontwerpers en gebruikers uit de hele voedselketen tonen de allernieuwste innovaties. Diverse kennissessies bieden bezoekers actuele informatie en ruimte voor eigen inbreng of vragen. De beursvloer biedt de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, van elkaar leren en tot nieuwe business te komen. Er zijn daarnaast diverse themapleinen, live-demo’s en een expositie met naar verwachting 100 specialistische bedrijven en kennisinstellingen. Het exposantenprofiel is zeer breed met o.a. robotica, sensortechnologie, fotonica, vision, machine- & apparatenbouw, IOT, software, big data, informatietechnologie, precisielandbouw, foodinnovation en verpakkingstechnologie.

Topsectoren bij elkaar

De topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en High Tech Systemen & Materialen zijn samen verantwoordelijk voor meer dan de helft van de Nederlandse export. Op het snijvlak van deze sectoren liggen uitdagende innovatiekansen die Nederland zicht bieden op enerzijds nieuwe exportketens en economie en anderzijds op volgende stappen in de productie van duurzaam, veilig, transparant en smakelijk voedsel.
Nederland is een voorloper op het gebied van hightech. Ook op het gebied van Agri & Food en Tuinbouw heeft ons land een wereldnaam. Met cross-overs tussen hightech industrie en de land- en tuinbouw kan Nederland koploper blijven in het gebruik van hightech bij de productie van voedsel.

Speciale aandacht voor de voedselverwerkende industrie – op weg naar Industrie 4.0

Ook de voedselverwerkende industrie moet aan de slag met nieuwe technologieën. Voor het upgraden van machines en productielijnen zijn high tech en ICT innovaties nodig. Denk aan o.a.: sensoren, drones, robots, big data, vision, automatisering, visualisatie, fotonica, predictive maintenance, kwaliteitscontrole, inspectie etc. Hierbij draait alles om effectiever, efficiënter en duurzamer te produceren. Proces- en kwaliteitsverbetering staan hierbij hoog in het vaandel. Op de beursvloer en in speciale lezingentracks krijgen afgevaardigden uit deze industrie nieuwe inzichten en praktische handreikingen van concullega’s.

Samenwerking met diverse partners

AgriFoodTech 2019 presenteert alle technologische ontwikkelingen samen met haar partners onder één dak en bestrijkt de gehele AgriFood-keten, van engineer tot gebruiker. Ook dit jaar wordt er weer intensief samengewerkt met diverse partners. Deze partners staan garant voor innovatie en kennis en ondersteunen bij de invulling van dit unieke platform! Als onafhankelijk kennis- en netwerkcentrum voor de industrie is Mikrocentrum bij uitstek de partij om over de volle breedte van de AgriFood-sector een podium te geven aan (high tech) oplossingen voor kwaliteits- en procesoptimalisatie. Hiermee werkt de organisatie voor het congresgedeelte samen met het AgriFoodTech Platform (uitvoerende organisaties zijn FME, LTO Nederland en 4TU met ondersteuning van LNV).