kick off agrifoodtech 2019

AgriFoodTech 2019 Kick-off bezocht door ruim 60 belangstellenden

Op 19 september organiseerde Mikrocentrum de jaarlijkse kick-off bijeenkomst rondom AgriFoodTech. Ruim 60 belangstellenden werden door eventmanager Timo van Leent bijgepraat over de plannen voor de komende editie. Aansluitend op deze presentatie, deelden twee sprekers nieuwe inzichten over waar de kansen liggen voor high tech & ICT-toepassingen.

AgriFoodTech 2019 - de plannen

In zijn introductie lichtte eventmanager Timo van Leent de plannen en de kern van AgriFoodTech 2019 toe. Ook werd teruggeblikt op de vorige editie en hoe de zowel de bezoekers als de exposanten deze beoordeelden. Duidelijk werd dat de komende editie meer focus legt op de voedselverwerkende industrie / Food & Beverage en dat er diverse nieuwe themapleinen zijn ontstaan. Onder andere robotica, toelevering machinebouw, analyse en verpakken krijgen een eigen plein op de beurs. Daarnaast zijn er aparte pleinen voor onderwijs- en onderzoeksinstituten en is er ruimte voor start-ups om zich te presenteren aan het publiek. 

Bekijk hier de presenatie door Timo van Leent

High tech meets AgriFood

Presentatie ge backus

Gé Backus van Connecting Agri&Food gaf inzichten in de kenmerken van voedselketens en deelde kerncijfers over de Agrifoodsector. Vervolgens maakte hij de link met de potentiële rol van high tech oplossingen voor deze markt en welke kansen en bedreigingen hierbij te vinden zijn.

Bekijk hier de presentatie

Foodtech in de foodchain noodzakelijk voor toekomstige groei

kick off agrifoodtech 2020

In de tweede presentatie deelde Ceel Elemans van ING het belang van investeringen in Foodtech om de continuïteit van de voedselproductie in Nederland te borgen. Speciale aandacht hierbij ging uit naar de inzet van robotica en de kansen dit biedt voor de AgriFoodsector en de daarbij behorende arbeidsmarkt.

Bekijk hier de presentatie

Pitches over activiteiten AgriFoodTech 2019

De kick-off werd afgesloten met 3 pitches rondom activiteiten die gepland staan tijdens AgriFoodTech 2019:

  • Hackathon Redesign Your Agrifood Business, door Robert Wit, Hackathon Masters
  • EVMI -expertisecentrum voedingsmiddelenindustrie en mediapartner AgriFoodTech door Mark IJsendoorn en Bart Veenstra
  • AgriFoodTech Congres 2019 door Nicole de Borst, AgriFoodTech Platform

Bekijk hier de pitches

Bekijk hier de presenatie door Timo van Leent