Innovaties op AgriFoodTech 2018

Innovaties om efficiënter, effectiever en duurzamer te produceren

Nog even en dan staan de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch in het teken van efficiënter, effectiever en duurzamer produceren voor de Agri & Food sector. Ook dit jaar presenteren onze exposanten weer de laatste innovaties. Deze zijn zowel op de stands als op de demopleinen te vinden. Benieuwd? Dan hebben we een greep uit de innovaties voor u op een rij gezet.

Sub-Soil Beacon – Beacon Fields, stand 22
Integrale aandrijfsystemen voor de Agri, Food en Tuinbouw – Bege Aandrijftechniek BV, stand 138
Autonome drone voor de glastuinbouw – Corvus Drones, stand 120B
Hoogwaardige spectrometersystemen zónder PC voor de procesindustrie en machinebouw. – Elscolab, stand 152
Machine integratie via het MQTT protocol en AWS IoT services – Innius, stand 136
Food Analyzer – Insort GmbH, stand 186
Plant Empowerment – Letsgrow.com, stand 57
Hygiënische Risico Analyse – Platform HDN, stand 79
ProMinent Gamma X Doseerpomp – Prominent Verder BV, stand 110
ProMinent DULCODOS® Doseersysteem - Prominent Verder BV, stand 110
Coolstack LED groeilamp met aangepast groeispectrum per gewas – Telerex, stand 75

Sub-Soil Beacon – Beacon Fields, stand 22

Beacon fileds

De Sub-Soil Sensor meet temperatuur en vochtigheid in de bodem. De kracht achter deze techniek is het continue en real-time meten van de huidige stand van zaken welke op elk moment, op elke plek ter wereld is af te lezen via een dashboard. Daarnaast is de Sub-Soil Beacon toepasbaar voor verschillende dieptes waardoor de sensor multi inzetbaar is.

Integrale aandrijfsystemen voor de Agri, Food en Tuinbouw – BEGE Aandrijftechniek BV, stand 138

Bege

Met voedselveilige, energiezuinige en kosteneffectieve aandrijfoplossingen helpt BEGE Aandrijftechniek bedrijven te voldoen aan de hoogste hygiënenormen en de productiekosten en de impact op milieu en dier te verminderen. BEGE biedt aandrijfoplossingen waarvan de componenten naadloos op elkaar aansluiten. Zij combineren een motorreductor, MIG encoder, PLC, HMI, draaistroommotor en frequentieregelaar tot een geoptimaliseerd aandrijfsysteem. En omdat er slechts met één partner contact is, blijft alles overzichtelijk.

Autonome drone voor de glastuinbouw – Corvus Drones, stand 120B

Corvus drones

Corvus heeft een autonome drone ontwikkelt welke in de glastuinbouw teeltdata verzamelt en deze vertaalt naar nuttige informatie voor de teler. Het kan bijvoorbeeld gaan om het tellen van planten of bloemen, vitaliteitsmetingen, of het detecteren van ziekten en plagen. Door datacollectie met een drone is het mogelijk om vaker en in korte tijd de kas te inspecteren. De gebruiker programmeert de routes en taken van de drone, waardoor deze vervolgens zelfstandig kan werken. Nadat z’n taak is uitgevoerd wordt alle data naar een server gestuurd, waar de analyse plaatsvindt. De resultaten worden in een gebruiksvriendelijke interface aan de kweker getoond.

Hoogwaardige spectrometersystemen zónder PC voor de procesindustrie en machinebouw. – Elscolab, stand 152

Elscolab

De tecSaaS (Spectrometer as a Sensor) is een platform voor Embedded Spectroscopy. Dit betekent dat de taken van de computer zijn geïntegreerd in de elektronica van de spectrometer. De spectrale data worden direct on-board verwerkt. Er is voldoende rekenkracht voor bijvoorbeeld chemometrische berekeningen of kleurmetingen volgens CIELAB. De communicatie met de procesbesturing is bi-directioneel: voor de uitwisseling van meetresultaten maar ook voor de aansturing van de spectrometer of het selecteren van de meetmethode. Embedded Spectroscopy gaat verder dan compacte standalone spectrometers. Naast hard- en software is de tecSaaS een platform dat aansluit bij de huidige eisen op het gebied van data-security en communicatie.

Machine integratie via het MQTT protocol en AWS IoT services – Innius, stand 136

Innius0connected machines mqtt2

De innius smart factory oplossing maakt het nu mogelijk om machines te integreren met de innius cloud via het MQTT protocol. Dit lichtgewicht communicatie-protocol wordt breed toegepast voor het koppelen van machines en sensors aan het internet. Innius gebruikt MQTT in combinatie met de AWS IoT services. Belangrijke voordelen van deze technologische innovatie:
• meer machines zijn op een standaard manier te koppelen
• de implementatietijd wordt verkort
• de beveiliging en beheer van de integraties zijn verbeterd

De toepassing van MQTT maakt het voor innius mogelijk om de volgende stap te zetten op de weg naar de smart factory. Innius verzamelt data over de draaiende fabriek en verwerkt deze data tot inzichtelijke informatie. Deze data wordt eveneens gebruikt voor machine learning waardoor aanbevelingen tot verbetering worden gegeven. MQTT maakt het mogelijk om op een veilige manier de configuratie van de machines aan te passen.

Food Analyzer – Insort GmbH, stand 186

Insort

De Food Analayzer wordt ingezet in productie lijnen om continu Droge Stof te meten of om andere parameters te meten. Tevens is de Analyzer geschikt om een soort ingangscontrole van producten te doen. Denk hierbij aan grote meting, defecten, etc.

Plant Empowerment – Letsgrow.com, stand 57

LetsGrow

Growing by Plant Empowerment (GPE) brengt de verschillende bestaande stukken ervaring en kennis samen in een geïntegreerde aanpak. Het uitgangspunt is het natuurlijke gedrag van planten gerelateerd aan het broeikaseffect beschreven door zes evenwichten betreffende energie, water, CO2 en assimilaten. Het monitoren van deze balansen met behulp van sensoren, gecombineerd met gewasmetingen in een coherent kader op basis van fysische en plantfysiologische kennis en inzichten, biedt harde feiten die nodig zijn om het kweekproces te beheersen en te verbeteren. Dit wordt ook wel "Data Driven Growing" genoemd.

Hygiënische Risico Analyse – Platform HDN, stand 79

HDN Platform

Het inschatten van het (hygiënische) risico bij de productie van voedsel is essentieel. Platform HDN heeft een Hygiënische Risico Analyse ontwikkeld die je stap voor stap door het proces heen helpt.

ProMinent Gamma X Doseerpomp – Prominent Verder BV, stand 110

Prominent

ProMinent heeft de nieuwe X-familie ontwikkeld. De GammaX magneet-membraandoseerpomp maakt hiervan deel uit, is gebruiksvriendelijk en heeft een indrukwekkend lange levensduur. Een slimme magnetische regeling meet de tegendruk en beschermt de installatie tegen overbelasting. Deze techniek maakt een druksensor overbodig, waardoor de bedrijfsveiligheid duidelijk kan worden vergroot: er komen geen extra onderdelen met het doseermedium in aanraking, er zijn geen extra afdichtingsvlakken en er bevinden zich geen elektronische onderdelen in de buurt van de chemische stof. Afwijkende doseerhoeveelheden of hydraulische fouttoestanden die het doseerproces hinderen - de gamma/ X houdt alles voor u in de gaten. De GammaX is prima geschikt voor Food chemical feed, additieven & Agri H2O2 vanwege innovatieve "slow-dosing" performance resulterend in een zeer nauwkeurige dosering! Geschikt voor externe communicatie sensoren e.d. en te integreren in standaard Dulcodos doseerkast. Deze doseerpomp zorgt zelfstandig voor een storingsvrij doseerproces en mocht er onverhoopt pomponderhoud nodig zijn, maakt de servicemodule u hierop attent.

ProMinent DULCODOS® Doseersysteem - Prominent Verder BV, stand 110

ProMinentDulcodospanel
ProMinent DULCODOS® panel is een compleet doseersysteem voor een betrouwbare dosering van chemicaliën. Deze is nu snel verkrijgbaar in een nog plaatsbesparender uitvoering - dankzij onze nieuwe normen. Afhankelijk van de bestendigheid van de materialen, de pompcapaciteit en de functionaliteit, kunt u kiezen uit perfect op elkaar afgestemde componenten - www.prominent.nl

Coolstack LED groeilamp met aangepast groeispectrum per gewas – Telerex, stand 75

Telerex

MechaTronix heeft een Coolstack LED groeilamp ontwikkeld voor de belichting van gewassen in serres. Deze lamp is een SON-T vervanger en heeft een aangepast groeispectrum per gewas.

Deze innovaties live ervaren?

Kom dan op 12 en 13 december naar AgriFoodTech. Bekijk hier de volledige plattegrond en het overzicht van exposanten.