AFT2017 1200x627 HighTech v2

Hoe past u slimme high tech en ICT oplossingen binnen AgriFood toe?

Wist u dat door de groei en welvaart van de wereldbevolking de vraag naar voedsel in 2050 met maar liefst 60% groeit? Dit vraagt om slimme High Tech en ICT innovaties, maar hoe past u deze succesvol toe?

Tijdens de thematrack Succesvol toepassen van High Tech & ICT op donderdag 14 december vertellen sprekers van Rijkzwaan Breeding, Lely International, Cerescon en KSE Process Technology wat hightech voor hun bedrijf betekent, welke oplossingen zij inzetten, wat het oplevert en wat de verwachting in de toekomst is.

Een greep uit de lezingen over het succesvol toepassen van high tech en ICT op donderdag 14 december

Redden we het in de toekomst met alleen de juiste genetica ... ? – 10:15 uur

Marco Rijstenbil, Specialist Cultivation & Trial Technology Projects, RijkZwaan Breeding B.V.
De Nederlandse land- en tuinbouw staat al jaren onder een zware economische en maatschappelijke druk. We moeten jaarrond schone, lekkere producten leveren tegen de laagste prijs. Deze enorme uitdaging wordt aangegaan met een indrukwekkende technologische innovatie; zowel op plantaardig niveau als de techniek rondom de plant. Maar is dat voldoende om met succes internationaal te blijven concurreren om de voorkeur van de consument. Er liggen namelijk ook nog vele kansen op het gebied van samenwerking....

From grass to glass in 0's and 1's

Timo Joosten, Senior Product Manager Milking & Cooling, Lely International NV
De landbouw is een van de meest geavanceerde sectoren als het gaat om de ontwikkeling van high tech oplossingen. Deze ontwikkelingen worden voornamelijk gedreven door het hoge niveau van repetitief werk en de afnemende beschikbaarheid van personeel. In deze presentatie neemt Timo u meenemen in hoe Lely een wereldwijde leidende rol speelt in zijn segment en hoe technologie helpt deze positie te behouden.

High Tech & ICT in selectief oogsten van witte asperges

Ad Vermeer, Chief Technology Officer / Systeem Architect, Cerescon

Cerescon maakt voor het oogsten van asperges gebruik van sensoren om de asperges ondergronds te detecteren. Hierdoor wordt de kwaliteit en kwantiteit beter. Daarmee heb je nog geen machine concept: Ad zal ingaan op de wijze waarop het gepatenteerde detectie principe vervolgens mbv ICT oplossingen en andere high tech modules tot een machine is geworden.

Smart Industry - hoe doet KSE het?

Michiel Willemse, CTO, KSE Process Technology
De mengvoeder industrie is van oudsher in vergaande mate geautomatiseerd, waarin ICT op geavanceerde wijze wordt toegepast in de procesbesturing. Door de wet van remmende voorsprong, dreigt de branche de ontwikkelingen en kansen in het perspectief van Smart Industry te laten passeren. KSE gebruikt analyse van de keten, het kwantificeren van toegevoegde waarde en benutten van high tech cross overs als handvatten om de uitdagingen in de bedrijfsvoering te integreren.

Benieuwd naar hoe anderen high tech en ICT oplossingen succesvol inzetten?

Kom dan op 13 en 14 december 2017 naar AgriFoodTech in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch. Gedurende deze twee dagen ontdekt u tips en tricks om efficiënter, effectiever, duurzamer of zelfs anders te produceren met behulp van Precisielandbouw oplossingen.