innovation makers brabant

Innovation Makers Agrifood daagt studenten uit om innovatieve oplossingen te denken voor de agrifoodsector

De provincie Noord-Brabant wil graag innovatie in de agrifood stimuleren én in beeld brengen. Met de Challenge Innovation Makers Agrifood verbinden we Brabantse organisaties, bedrijven en onderwijsinstellingen, start-ups en studenten aan elkaar in een innovatief masterclass programma. Zo tonen we dat Brabant veel talent ontwikkelt en zich daarmee nadrukkelijk profileert, nationaal en ook internationaal. Innovation Makers Agrifood daagt hiervoor studenten uit om in een multidisciplinair team innovatieve oplossingen voor de challenges van bedrijven en organisaties uit onze agrifoodsector te bedenken. Het programma is bedoeld voor gemotiveerde studenten én start-ups die mee willen werken aan een mooie toekomst in de agrofood in Brabant.

Het masterclass programma bestaat uit:

  • Kick-off op 24 september a.s. van het hele programma. Hier gaan we alle betrokkenen informeren en inspireren én we gaan de studenten aan de challenge-bieders verbinden.
  • 3 inspiratieavonden op 8 oktober, 22 oktober en 5 november. Op deze avonden wordt ook het bedrijfsleven uitgenodigd om zich te laten inspireren én mee te doen aan de sessie. 3 Netwerkavonden op de thema’s Food Future, High Tech Farming en Food Value. Uitnodigingen voor deze avonden volgen binnenkort via de socialmedia kanalen.
  • Wrap-up-sessie waarin studenten zich voorbereiden om de resultaten goed, creatief en inspirerend te pitchen naar de opdrachtgevers toe’ (wrap-up is op 12 november van 9.00 tot 18.30 uur)
  •  Op 26 november komen challenge-bieders en team van studenten bij elkaar.
  • Tijdens het afsluitend festival tijdens de AgriFoodTech op 11 december in de Brabanthallen worden de mooie innovatieve oplossingen aan het brede publiek getoond.

Klik hier voor meer informatie: