Agrofood2020 provincie noord brabant

Meer voedsel op minder land - Provincie Noord-Brabant op AgriFoodTech

Hoe produceren we meer voedsel op een kleiner stukje land? Welke uitdagingen komen daarbij kijken? Wat hebben we nodig? Hidde Boersma (wetenschapsjournalist en documentairemaker) gaat woensdag 12 december in op deze vragen. Hiermee opent hij de talkshow: ‘Meer op minder: de weg naar een welvarend groen 2030’. Aansluitend volgt een goed gesprek over dit onderwerp met inspirerende tafelgasten, waaronder gedeputeerde Bert Pauli. De provincie Noord-Brabant organiseert naast deze bijeenkomst ook een stand en een studentenchallenge. Hoe kan hightech helpen bij een omslag naar kringlooplandbouw? Studenten presenteren op 12 en 13 december hun oplossing op deze vraag.

Talkshow:  Een goed gesprek over Agrofood en Hightech

Met de eerste tekenen van een klimaatverandering, een bodem die uitgeput raakt en een verlies aan biodiversiteit, is een omslag in de landbouw noodzakelijk. Een grote uitdaging voor Brabant, waar Agrofood de één na grootste economie is. Op woensdag 12 december van 13.00 tot 15.30 uur organiseert de provincie Noord-Brabant een talkshow die ingaat op dit onderwerp . Na een inspirerende inleiding van Hidde Boersma volgt een goed gesprek over agrofood. Onder leiding van Anne-Marie Fokkens spreekt gedeputeerde Bert Pauli (Economie en Internationalisering) met Johan van Arendonk (Chief Technology & Innovation Officer, Hendrix Genetics), Guus van Roessel (Director Business Development Processing, Lely), Kees Aarts (Chief Excutive Officer & Co-Founder, Protixs), Peter Vermeij (Landbouwraad Berlijn) en Anne Bruinsma (Chief Mobilisation Officer and Co-Founder, Farmhack).

Studentenchallenge: soepele omslag kringlooplandbouw

Om een versnelling te forceren in het Innovatieprogramma Agrofood2020, daagt de provincie de studenten uit om technologische raadgevingen of oplossingen aan te dragen voor een soepele omslag naar kringlooplandbouw.

Tijdens AgriFoodTech exposeren vijf geselecteerde studententeams - van de Technische Universiteit Eindhoven, Wageningen University & Research, Fontys, HAS Hogeschool en Avans Hogeschool - hun oplossing in de vorm van een poster, filmpje en/of prototype. De teams kunnen met hun expositie in aanmerking komen voor prijzen.

Voorafgaand aan de vakbeurs beoordeelt een deskundige jury de inzendingen van de studenten. Op woensdag 12 december – aansluitend aan de talkshow – zal gedeputeerde Bert Pauli de prijzen uitreiken aan de winnende teams.

Over de gastblogger: Provincie Noord-Brabant

Met de Actieagenda Agrofood Meets Hightech wil de provincie, samen met haar partners, een versnelling bereiken binnen het Innovatieprogramma Agrofood 2020. Hoezo? Zodat Brabant bij de duurzaamste, slimste en meest vernieuwende agrofoodregio’s van Europa hoort. Op 12 en 13 december wil de provincie de voortgang in het Innovatieprogramma laten zien en mogelijk ook nieuwe samenwerkingen en innovaties stimuleren. Meer weten over het innovatieprogramma? Bezoek Provincie Noord-Brabant dan op stand 53

Bekijk hieronder de aftermovie van AgriFoodTech 2017. De provincie Noord-Brabant was aanwezig met het Smart Farming plein en organiseerde de break-outsessie Internet of Food: Personally Processed.