AgriFoodTech

Nieuw podium voor hightech innovaties

AgriFoodTech biedt een nieuw, internationaal podium waar verschillende sectoren kansen voor samenwerking kunnen verkennen. Mikrocentrum organiseert de eerste editie van de vakbeurs annex congres die op 14 en 15 december in Den Bosch wordt gehouden.

Nederland levert als koploper in hoogwaardige voedselproductie en voedseltechnologie een belangrijke bijdrage aan het voeden van de groeiende wereldbevolking. Dat kan alleen met inzet van hightech oplossingen voor het duurzaam, effectief en efficiënt produceren van gezond voedsel. Partijen uit de agrifood- en hightechsector zullen daarbij nauwer samen moeten gaan werken. De focus vanuit alle betrokken disciplines ligt hierbij op productie-, kwaliteits- en procesoptimalisatie.

Kortom, er liggen kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven, gezien de sterke agrifood- en goed ontwikkelde hightech/IT-sectoren. De vraag hoe zij die kansen het beste kunnen benutten, staat centraal op het nieuwe event.

Breed palet

Het exposantenprofiel is breed en bestrijkt onder meer toeleveranciers van robotica, sensor- en visiontechnologie, software, slimme materialen & coatings, motion en informatietechnologie. Zij bieden hightech oplossingen aan voor machine- en apparatenbouwers die leveren aan de primaire sector en de voedselverwerkende industrie. Daarnaast zijn ook diverse machine- en apparatenbouwers aanwezig als exposanten om op hun beurt innovatieve oplossingen te presenteren aan eindgebruikers zoals boeren, telers, voedselverwerkers en foodproducenten.

Op diezelfde bezoekersgroep mikken dienstverleners/leveranciers op het gebied van software, big data, precisielandbouw, klimaatbeheersing, LED-verlichting, verpakkingstechnologie, etc. Vanzelfsprekend is er ook veel aandacht voor foodgerelateerde technologieën als 3D-foodprinten, food design, eiwittransitie en zaadveredeling. In totaal verwacht Mikrocentrum op de beursvloer 150 specialistische bedrijven en kennisinstellingen.

Alles onder één dak

Beursmanager Timo van Leent (Mikrocentrum) verwacht dat, gezien de brede scope van het congres/beurs, het event ook bezoekers aan zal trekken uit het buitenland. ‘Bezoekers kunnen leren van de kennis en ervaringen van andere partijen en krijgen zicht op technologische ontwikkelingen en agrifood-trends. We hebben alles onder één dak. Het lezingenprogramma bevat inspirerende keynotes, die zorgvuldig zijn geselecteerd door een onafhankelijke programmacommissie. Daarnaast kunnen exposanten een expertiselezing verzorgen. Verder staat een internationale meet & match op de agenda.’

Organisator Mikrocentrum werkt voor het event intensief samen met onder meer AgriFoodTech PlatformZLTOGMV,Wageningen URHigh Tech NLLibéma en FME.

AgriFoodTech 2016

Datum: 14 & 15 december 2016
Locatie: Brabanthallen te Den Bosch (NL)
Organisatie: Mikrocentrum
Exposanten: 150
Entree: gratis voor bezoekers