TrimBot2020 v2

Trimbot2020 te zien op AgriFoodTech 2019

Op 11 en 12 december is de TrimBot te zien op AgriFoodTech. TrimBot2020 is een door de EU gefinancierd project dat onderzoek doet naar de onderliggende robotica en vision-technologieën en een prototype maken van de eerste buitenrobot voor het knippen van tuinen. De robot navigeert over variërend terrein zoals rozenstruiken, hagen en buxus topiary om ze in een ideale vorm te knippen.

De robot heeft voor de navigatie, camera’s in de tuin en op de robotarm om het traject naar struiken en rozen te plannen. Ook is er een nieuwe geavanceerde computer vision-algoritme ontwikkeld.

Tijdens de workshop op donderdag 12 december om 14.00 tot 15.45 krijgt u recente technologische prestaties van de toepassing van AI en robotica in landbouw- en tuinbouwprocessen te zien. Naast voorbeelden, presenteren academische en industriële vertegenwoordigers de vooruitgang op het gebied van zowel een (diep) machinaal leren en computervisie, als vanuit een robotica- en besturingsperspectief. De resultaten van het Europese H2020-project TrimBot2020 dat met succes robotica en computer vision integreerde om de eerste tuinier robot te bouwen, worden ook gepresenteerd.