Big data landbouw

Video's: Big Data in de agrifoodsector

AgriFoodTech Platform heeft enkele video’s geselecteerd waarin wordt aangetoond dat de agrifoodsector één van de meest innovatieve sectoren ter wereld is: ontdek hoe data op praktische wijze wordt ingezet voor boer en voedselproducent. 

Big Data in de agrifoodsector: gisteren, vandaag en in de toekomst.

Een duurzame voedselketen met Big Data & IBM

In Georgië, waar de landbouw een economische impact van 72 miljard dollar heeft, focussen de boeren zich op de baanbrekende technologie van IBM om tegemoet te komen aan de steeds grotere vraag naar voedselproductie.

De zoektocht naar data: van boerderij tot bord

De voedings- en landbouwindustrie omvat een verscheidenheid aan stakeholders – producenten, vervoerders, fabrikanten en distributeurs, detailhandelaren en consumenten. Hoe kunnen zij optimaal samenwerken op het gebied van databescherming en het delen van data?

VPRO Tegenlicht: Digitaal Voedsel

Met Big Data, slimme distributiesystemen en een oog voor efficiëntie zoeken talloze startups oplossingen om ons voedsel gezonder, duurzamer en lekkerder te maken. Is hiermee ons voedsel veilig gesteld? Kijk de aflevering hier terug!

Data: inspirerende voorbeelden van MKB ondernemers

Big data is een term die je steeds vaker hoort. Wat kun je ermee als MKB ondernemer? In deze aflevering komt aardappelteler Jacob van den Borne aan het woord. Jacob verzamelt en analyseert via sensoren in zijn landbouwmachines en via drones heel veel data waarmee hij zijn teelt effectiever maakt.

Bron: AgriFoodTechPlatform.nl